Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@18:13:12 GMT

دوران دانشجویی  سابقه کاری می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۲۹۰۱۱

دوران دانشجویی  سابقه کاری می‌شود

در ادامه گزارش روزنامه ایران در ۱۹ بهمن آمده است: بیمه تأمین اجتماعی برای دانشجویان براساس بخشنامه ۶۸۵ امور فنی بیمه شدگان تأمین اجتماعی در نظر گرفته شد اما عدم اطلاع‌رسانی در این زمینه موجب شده بود که از جمعیت ۳.۲ میلیونی دانشجویان تا تیر ماه سال‌جاری فقط ۱۱ هزار نفر از این امکان بهره‌مند شوند. در این بخشنامه مقرر شده بود که به منظور تعمیم و گسترش پوشش بیمه به آحاد جامعه دانشجویان دانشگاه‌ها با ارائه کارت دانشجویی معتبر بر اساس درآمد مبنای پرداخت حق بیمه که از ۱/۱ برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار کمتر نخواهد بود، از تاریخ ۳۱ شهریور سال ۹۷ مشمول مقررات مربوط به قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این بخشنامه چنانچه دانشجو صرفاً به تحصیل اشتغال داشته و تحت تکفل قانونی پدر یا مادر باشد، بهره‌مندی وی از خدمات درمانی سازمان به تبع والدین، همزمان با بیمه‌پردازی در قالب بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد (بیمه دانشجویی) با رعایت سایر شرایط مقرر امکان پذیر خواهد بود.

تفاهمنامه‌ای برای پوشش حداکثری بیمه دانشجویی

حالا اخیرا، سازمان تأمین اجتماعی کشور در تفاهمنامه‌ای با سازمان دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تمهیداتی را در نظر گرفته تا دانشجویان استفاده حداکثری از این بیمه نامه داشته باشند.
براساس آماری که سیدمیرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ارائه می‌دهد در شرایط فعلی از میان بیش از سه میلیون دانشجوی کشور، تنها حدود ۲۵ هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند که عدد بسیاری کمی است اما با استفاده از ظرفیت این تفاهم، افراد تحت پوشش افزایش خواهد یافت.

موسوی اظهار داشت: یکی از رویکردهای راهبردی سازمان تأمین اجتماعی افزایش سطح تسهیل‌گری است و بر همین اساس تلاش شده تا خدمات مختلف سازمان از جمله طرح بیمه دانشجویان به‌صورت غیرحضوری انجام شود. لذا مطابق این طرح دانشجویان به شکل کاملاً غیرحضوری می‌توانند نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.


 بیش از سه میلیون دانشجوی بدون بیمه

 بر اساس آمار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در سراسر کشور هستند که این جمعیت در زمان تحصیل در دانشگاه که از دو سال تا ۱۲ سال می‌تواند ادامه داشته باشد؛ عمدتاً فاقد پوشش بیمه‌ای هستند. مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی می‌گوید: بیمه دانشجویان یکی از طرح‌های سازمان تأمین اجتماعی است که در مسیر فراگیری جامعه تحت پوشش و در قالب برنامه‌های تحولی سازمان پیگیری شده است.

به گفته این مقام مسئول در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نرخ حق بیمه در بیمه دانشجویان پایین‌تر از سایر بیمه‌ها است و دولت نیز ۲ درصد از حق بیمه را برعهده دارد. در این نوع بیمه سه نوع نرخ حق بیمه داریم که متقاضی مختار به انتخاب یکی از آنها است. نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴ درصد که شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی است و برای افراد مجرد و فاقد تحت تکفل توصیه می‌شود. نرخ پرداخت حق بیمه ۱۶ درصد که شامل خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی است و نهایتاً کامل‌ترین نرخ پرداخت حق بیمه که ۲۰ درصد بوده و خدمات مربوط به بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی را در بر می‌گیرد.

همچنین بر اساس اعلام مسئولان سازمان تأمین اجتماعی، خدمات و ثبت‌نام این طرح به‌صورت غیرحضوری قابل دریافت بوده و نیازی به مراجعه حضوری دانشجویان به شعب یا کارگزاری‌ها نیست.

با فراگیری بیمه دانشجویی، بر این اساس این فرصت در اختیار دانشجویان قرار گرفته است تا بتوانند پیش از ورود به بازار کار، به‌صورت بیمهٔ خویش‌ فرمای اختیاری، حق بیمه‌پرداخت کنند تا سابقهٔ بیمه‌پردازی آنها برای رسیدن به سقف ۲۵ تا ۳۰ سال جهت دریافت بازنشستگی، سریع‌تر شروع شود. پیش از این دانشجو باید صبر می‌کرد تا بعد از فارغ‌التحصیلی و یافتن شغل، بیمه‌پردازی را آغاز و سوابق شغلی خود را کلید بزند.

بیمه دانشجویی فقط درمان نیست

یکی از اشتباهات متداول دانشجویان در عدم استفاده از بیمه تأمین اجتماعی، این تصور بود که بیمه دانشجویی همچون دیگر بیمه‌ها، تنها به موضوعات پزشکی، درمانی، نقص عضو و از این دست مسائل می‌پردازد اما بیمهٔ دانشجویی تأمین اجتماعی، موضوعی فراتر از بیمه ‌نامه‌ای عادی است و خدماتی بیش از یک بیمه ‌نامه را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد و علاوه بر اینکه پاسخگوی هزینه‌های خدمات بهداشتی و درمانی بیمه‌ پرداز است، سابقهٔ بازنشستگی را هم شامل می‌شود.

گفتنی است بیمه دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه‌ها، زیرمجموعه بیمه صاحبان حِرف و مشاغل آزاد محسوب می شود، شرایط آن نیز عینا همانند بیمه مشاغل آزاد است با این تفاوت که در این نوع بیمه تحصیل در دانشگاه، شغل محسوب نمی‌شود. پرداخت حق بیمه به‌صورت خویش فرمایی و بر اساس تمایل بیمه شده بوده و هیچ گونه اجباری مبنی بر استفاده از این بیمه وجود ندارد و دانشجویان در هر مقطعی از تحصیلات که قصد داشته باشند از خدمات این نوع بیمه برخوردار شوند می‌توانند با انعقاد قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد از حمایت‌های بیمه‌ای مقرر بهره‌مند شوند.

دانشجویان کمتر از ۵۰ سال نیاز به هیچ گونه سابقه قبلی در تأمین‌اجتماعی ندارند، ولی برای شروع بیمه‌پردازی جهت دانشجویان بالاتر از ۵۰سال سن، دارا بودن سابقه قبلی به میزان حداقل معادل مازاد سنی نسبت به ۵۰ سال در زمان تقاضا لازم است. مثلاً دانشجویی که در زمان تقاضا ۵۲ سال دارد برای شروع بیمه دانشجویان دانشگاه‌ها حداقل باید دو سال سابقه پرداخت بیمه قبلی در تأمین‌اجتماعی داشته باشد.

عدم اطلاع‌رسانی درست درخصوص بیمه دانشجویی و عدم تشریح مزایای آن موجب استقبال کم دانشجویان از این طرح شده که حالا با تفاهمنامه میان وزارت علوم و سازمان تأمین اجتماعی انتظار می‌رود، این طرح جمعیت قابل توجهی از دانشجویان را تحت پوشش قرار دهد.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها سازمان تامین اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دولت دانشگاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دولت سازمان تامین اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دولت دانشگاه سازمان تأمین اجتماعی تحقیقات و فناوری بیمه دانشجویان پرداخت حق بیمه بیمه دانشجویی مشاغل آزاد بیمه پردازی بیمه صاحبان وزارت علوم تحت پوشش بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۹۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۲.۵ سال گذشته خبر داد و گفت: پیشنهاد گسترده تر شدن دامنه شمول در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری را ارائه کرده ایم.

علی حسین رعیتی فرد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور اظهار کرد: شهریور سال ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر بود که اکنون به ۱۶۰ هزار نفر رسیده و تعداد قابل ملاحظه ای از مقرری بگیران بیمه بیکاری کم شده است.

وی ادامه داد: با دستورالعمل و تفاهم نامه‌ای هم که بین ما و سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای انجام شد مصمم هستیم که این عدد کمتر شود چون هم بازار کار به کارگر ماهر و کار بلد نیاز دارد و هم سازمان فنی و حرفه ای آمادگی دارد که آموزش‌های لازم را ارائه دهد تا افراد بیکار به چرخه اشتغال بازگردند.

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری 

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند چون قبلاً هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار می‌کردند مشمول مقرری بیمه بیکاری نمی‌شدند، از طرفی کارگران پروژه‌ای هم محدودیتی برای پوشش‌شان وجود داشت. یک بحث هم در خصوص از کار افتادگی بود مثلاً اگر کسی انتهای بازنشستگی اش بود ممکن بود مشمول مقرری بیمه بیکاری شود و دیگر برگشت به کار انجام نمی‌شد لذا پیشنهاد دادیم که اگر از کار افتاده و ناتوان است برنگردد ولی اگر توان کار دارد ظرف یک سال که مقرری بیمه بیکاری گرفت باید بتواند در جایی مشغول به کار شود و  ادامه فعالیت بدهد و صرفاً دنبال گرفتن مقرری نباشد.
به گفته رعیتی فرد، منابع صندوق بیمه بیکاری محدود است و باید بتواند در شرایط بحران نظیر  کرونا به کمک بیاید تا کسانی که سال‌ها بیمه پرداز بودند را تحت پوشش قرار بدهد.

فرایند بازگشت افراد به چرخه اشتغال

معاون وزیر کار درباره فرایند بازگشت به کار و تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان فنی حرفه‌ای توضیح داد: به موجب این تفاهم نامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتماً بعد از ۶ ماه با فراخوانی که صورت می‌گیرد آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی برگردند. اگر نمی‌توانند در محل قبلی مشغول کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی نیست، مهارت جدید توسط سازمان فنی و حرفه‌ای برایشان لحاظ می شود که به بازار کار برگردند.
به گفته وی تلاش وزارت کار این است که افراد آموزش‌های لازم را فرابگیرند و به محیط کار برگردند چون هم به نیروی کار نیاز است و هم کسی که سال‌ها کار کرده و صاحب تجربه است می تواند برای کشور مفید باشد.

رعیتی فرد در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه سه جانبه ما با سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای درحال اجراست و دستورالعمل آن به استانها رفته و هماهنگی ها با استانها انجام گرفته است.کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما به چرخه آموزش برگردند و آموزش ببینند و در جایی مشغول کار شوند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم پزشکی در مقایسه با بخش اجتماعی بالاتر است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت و بالاتر است
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟