Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-04@13:19:01 GMT

چگونگی بازنشستگی زنان شاغل در شرایط کرونایی

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۰۸۶۰

چگونگی بازنشستگی زنان شاغل در شرایط کرونایی

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز؛  امیری گنجه مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران بزرگ در نشست با کارکنان اداره مستمری‌های غرب تهران بزرگ اظهار کرد : زنان بیمه شده‌ای که درآستانه بازنشستگی به بیماری کرونا مبتلا شدند بدون محدودیت زمانی، مدت بستری آنان که به تأیید ( پزشک معتمد، شورای پزشکی و یا کمیسیون پزشکی ) رسیده باشد علاوه بر دریافت غرامت دستمزد  مدت دوره تأیید شده ، ایام  بیماری کرونا نیز جز سوابق بیمه‌ای آنان منظور می‌شود و هیچ محدودیت زمانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیری گنجه درباره تعداد بازنشستگان زن تحت پوشش تأمین اجتماعی گفت: بر اساس آمار سال 98 از 2 میلیون و79 هزار بازنشسته ، تعداد 204هزار و 587 نفر زنان بازنشسته هستند که این تعداد 21درصد کل مجموع مستمری بگیران تأمین اجتماعی را تشکیل می‌دهند.

وی تأکید کرد: از جمعیت 350هزار نفری بازنشستگان و مستمری بگیرا ن تحت پوشش اداره کل تأمین اجتماعی غرب تهران بزرگ 32 تعداد هزار نفر را زنان بازنشسته تشکیل می‌دهند.

مدیر کل تأمین اجتماعی غرب تهران بزرگ با اشاره به دامنه نوع بازنشستگی زنان در ایران گفت: به لحاظ گستردگی مشاغل و نوع فعالیت در کارگاه‌های مختلف و یا پرداخت حق بیمه  به صورت (خویش فرما- زنان خانه دار)  بازنشستگی زنان در تأمین اجتماعی به شکل‌های گوناگون اجرا می‌شود.

امیری گنجه ادامه داد: کارگاه‌هایی که مشمول ماده 188قانون کار هستند زنان  شاغل در این کارگاه‌ها با داشتن 20 سال سابقه کار و 42 سال سن می‌توانند تقاضای بازنشستگی کنند.

وی درباره کارگاه‌هایی که مشمول قانون کار نیستند، گفت : بر اساس قانون ، چه برای مردان و چه زنانی که در این کارگاه‌ها کار می‌کنند بر مبنای قوانین و آئین نامه استخدامی آن سازمان، نهاد و یا مرکز دولتی بازنشسته می‌شوند. همچنین کارکنان و پرسنل  مراکز دولتی، نهادها ، سازمان‌هایی که ماهیت حقوقی دارند  و ...  با توجه به اینکه این  دستگاه‌ها غیرمشمول قانون کار هستند از شمول ماده 188قانون کار خارج هستند. در مراکز دولتی یا غیر دولتی چنانچه در آیین نامه استخدامی آن دستگاه یا نهاد قید شده باشد که بیمه  شده  قراردادی و مشمول قانون کار است؛ زنان شاغل می‌توانند با داشتن 42 سال سن و 20 سال سابقه درخواست بازنشستگی کنند.

مدیر کل تأمین اجتماعی درباره  بیمه شدگان زنان خانه دار افزود: داشتن 55سال سن و دارا بودن حداقل 10سال سابقه پرداخت حق بیمه برای درخواست بازنشستگی بیمه شدگان زنان خانه دار لازم است.

امیری  گنجه سقف سابقه برای بازنشستگی( مردان و زنان ) بدون مطرح بودن سن بیمه شده را 35سابقه کاری دانست.

مدیر کل تأمین اجتماعی غرب درباره بازنشستگی زنان در کارهای سخت و زیان آور گفت : بر اساس تبصره 2 ماده 76 قانون تمام زنان شاغل در کارهای سخت و زیان آور با داشتن  حداقل 20سال متوالی یا  25 سال متناوب بدون شرط سنی می توانند  تقاضای بازنشستگی کنند.

وی تصریح کرد: اشتغال زنان در مشاغل سخت و زیان آور باید به تأیید کمیته استانی رسیده باشد و عنوان شغلی آنان نیز باید در لیستهای ارسالی از سوی کارفرما صحیح و متناسب با شغل و رتبه قید شده باشد.

امیری گنجه میزان سابقه بازنشستگی و سن شاغلان زن به عنوان کارکنان دولت  وفق ماده 103 قانون خدمات کشوری را با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد  و بالاتر را 60سال  تمام و حداقل سابقه کاری آنان را 25سال اعلام کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1111366 برچسب‌ها بازنشستگی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بازنشستگی کل تأمین اجتماعی غرب بازنشستگی زنان غرب تهران بزرگ امیری گنجه کارگاه ها قانون کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۰۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،به دنبال تصویب پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی برای افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در هیات دولت، حقوق آن دسته از بازنشستگان تأمین اجتماعی که حداقل بگیر هستند، ۳۵ درصد افزایش پیدا می‌کند و در سایر سطوح مزدی، حقوق بازنشستگان ۲۲ درصد به‌اضافه رقم ثابت ماهانه ۶۹۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

به گزارش همشهری آنلاین، پیش‌ازاین سازمان تأمین اجتماعی از اعمال افزایش حقوق بازنشستگان خود در اردیبهشت‌ماه خبر داده بود. طبق روال معمول، این سازمان پیشنهاد خود برای افزایش حقوق بازنشستگان را به دولت ارسال می‌کند و بعد از تصویر در هیات وزیران، روی دریافتی بازنشستگان اعمال خواهد شد.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، دیروز در حاشیه نشست هفتگی هیات دولت از تصویب پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار برای افزایش حقوق مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی در هیات دولت خبر داد.

جزئیات اعلامی از سوی بهادری جهرمی برای میزان افزایش حقوق مستمری بازنشستگان حاکی از این است که پیشنهاد تأمین اجتماعی مبتنی بر مصوبه شورای عالی کار برای دستمزد سال ۱۴۰۳ کارگران بوده است.

او اظهار کرد: طبق مصوبه دولت، حقوق حداقل بگیران بازنشستگان حوزه تأمین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت و یک بازنشسته دارای همسر و یک فرزند حداقل حقوق بالای ۱۰ میلیون تومان خواهد شد. همچنین برای سایر سطوح ۲۲ درصد به‌اضافه عدد ثابت ۶۹۰ هزار تومان در هیات وزیران تصویب شد.

چندی پیش، میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد: حقوق بازنشستگان در فروردین‌ماه، بدون تغییر نسبت به سال قبل واریز شده؛ اما افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در حقوق اردیبهشت آنان اعمال می‌شود و مابه‌التفاوت حقوق فروردین آنها نیز همراه با حقوق خردادماه پرداخت خواهد شد.

به گزارش همشهری، بر اساس ماده ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی، افزایش حقوق ذینفعان سازمان تأمین اجتماعی اعم از مستمری‌بگیر و بازنشسته، هر سال به تصویب هیات وزیران می‌رسد، به‌نحوی‌که حداقل دریافتی مستمری‌بگیران از حداقل دستمزد مصوب همان سال کارگران کمتر نباشد.

این در حالی است که بر اساس ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، هیات مدیره این سازمان پیشنهادی برای افزایش مستمری بازنشستگان این سازمان تدوین کرده و به هیات دولت ارائه می‌کند و از آنجایی که تأکید ماده ۹۶ بر جبران هزینه‌های متورم زندگی در طول یک سال است و نرخ تورم رسمی یکی از مصادیق افزایش هزینه‌های زندگی محسوب می‌شود، باید در تعیین مستمری، نرخ تورم نیز مدنظر قرار بگیرد درحالی‌که در تعیین دستمزد کارگران لزوماً این موضوع مدنظر قرار نمی‌گیرد.

کارگران با استناد به همین ماده‌قانونی، خواستار افزایش حقوق بازنشستگان با رقمی بالاتر از مصوبه مزد هستند؛ چراکه در این ماده‌قانونی فقط دولت مکلف شده حداقل دریافتی مستمری‌بگیران از حداقل دستمزد مصوب همان سال کارگران کمتر نباشد و از آنجایی که اوضاع معیشتی بازنشستگان مساعد نیست و امکان کار بیشتر و شغل دوم برای تأمین معاش را ندارند، از دولت می‌خواهند مستمری‌ها را بیشتر افزایش دهد.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902061

دیگر خبرها

  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • دستگیری ۴ اراذل اوباش سابقه دار در جویبار
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • تقدیر از کارگران میبدی
  • کارگران میبدی تقدیر شدند